Et enkelt spørsmål med et temmelig komplekst svar 🙂

Når man møter nye folk, åpner man stort sett alltid samtalen med å stille spørsmålet "Hva jobber du med, da?" Jeg synes det er synd at vi alltid skal definere oss ut fra hva vi jobber med, så jeg begynner heller med å fortelle hvem jeg er utenom jobb.

I snart ni år har jeg vært sammen med min greske ektemann – derav Middelhavstemperaturen på diskusjonene i heimen til tider. Sammen har vi en helt herlig snartfireåring, som har kort vei til barnehagen over gata. Jeg har kort vei på do – hjemmekontoret mitt er en ombygd sauna innenfor badet.

Jeg elsker historie. Strikking. Språk. Reising. Og mat!! 🙂

MEN HVA JOBBER JEG MED?? (enough already!)

Jeg har alltid jobbet med skriving og kommunikasjon, helt siden jeg startet for meg selv som 25-åring for snart 15 år siden. Det har vært en lang reise på gründerlivets temmelig humpete, men whoohoooi så spennende landevei, og erfaringene spenner fra millionbedrift på den ene siden til personlig konkurs på den andre. Den som gir seg, er en lort.

En ting jeg virkelig har blitt knallersgod på, er struktur og systemer. Uten god struktur hadde jeg vært en lort, rett og slett. Så min passion er å lære andre gründere og wannabegründere hvordan de kan få kickass struktur!

Men jeg har aldri hatt bare ett jern i ilden. Snarere altfor mange.

Og to av dem – og to av mine største interesser – er krim og bøker. Da aller helst krimbøker. Har vært det jeg kaller en krimjunkie siden jeg som lita pløyde gjennom alt av Hardyguttene og Frøken Detektiv. Min mann lurer på om jeg ikke snart blir lei av å lese / se på krim. Not a chance, mate!

Og siden en av mine viktigste livserfaringer er at man angrer mest på det man IKKE gjorde, har jeg nå kastet meg ut på dypt vann. Uten svømmeføtter, oksygentank eller hai-kniv.

Jeg skriver krimbok!

There. I said it.

Struktur og krimbok gir en lykkelig Kontochristos, rett og slett.

Men til tross for alle gode intensjoner får man ikke plass til alt her i livet. Derfor har noe av det jeg har jobbet med opp gjennom årene, nå fått mindre fokus:

Det første firmaet jeg skapte, oversetterfirmaet Adepto Norway AS, nærmer seg 13-årsjubileum. Firmaet har kunder i 40 land og flere titalls frilansoversettere i stallen. Erfaringene mine gjennom 14 år som frilansoversetter formidler jeg videre gjennom kurset Lær å bli frilansoversetter. Adepto Norway lever i beste velgående, drevet av dyktige folk, slik at jeg kan konse på det jeg liker aller best.

Jeg har de siste fire årene også skrevet og fått publisert et tresifret antall magasinartikler om reise, historie, ledelse, gründerskap og mye annet. Det har vært utrolig gøy, men nå vil jeg heller skrive krim! Det er jo der hjertet mitt er 🙂

Så i skjæringspunktet mellom alle disse tingene – ja, der er det aldri kjedelig å være. Og hvem vet hva som lurer rundt neste sving...? (det er det nok bare Miss Marple som vet) ...