Et enkelt spørsmål som jeg alltid har lurt på hvordan jeg skal svare på (hvor skal jeg begynne, liksom...)

Når man møter nye folk, åpner man stort sett alltid samtalen med å stille spørsmålet "Hva jobber du med, da?" Jeg synes det er synd at vi alltid skal definere oss ut fra hva vi jobber med, så jeg vil heller først kort fortelle deg hvem jeg er utenom jobb.

I snart ti år har jeg vært sammen med min greske ektemann – derav Middelhavstemperaturen på diskusjonene i heimen til tider. Sammen har vi en helt herlig snartfemåring, som har kort vei til barnehagen over gata. Jeg har kort vei til do – hjemmekontoret mitt er en ombygd sauna på 2 x 1 meter innenfor badet.

Jeg elsker krim! Rett og slett ELSKER det. Og historie. Strikking. Språk. Reising. Og mat!! 🙂

MEN HVA JOBBER JEG MED?? (enough already!)

Jeg har alltid jobbet med skriving og kommunikasjon, helt siden jeg startet for meg selv som 25-åring for 15 år siden. Det har vært en lang reise på gründerlivets temmelig humpete, men whoohoooi så spennende landevei, og erfaringene spenner fra millionbedrift på den ene siden til personlig konkurs på den andre. Den som gir seg, er en lort.

En ting jeg virkelig har blitt knallersgod på, er struktur, produktivitet og systemer. Uten god struktur hadde jeg vært en lort.

Min passion som gründer er derfor å lære andre gründere og wannabegründere hvordan de kan frigjøre tid til å gjøre mer av det de tjener penger på (og til å ha et liv utenom!), skape systemer de kan stole på og få stålkontroll på løse tråder! 

Dette gjør jeg gjennom kurs (og andre produkter), foredrag, videoer, bøker og Facebook Live-sendinger. Glad i å prate, glad i å skrive 🙂

Det første firmaet jeg skapte, oversetterfirmaet Adepto Norway AS, nærmer seg 14-årsjubileum, og jeg står fortsatt ved roret. Kundene har kommet fra over 40 land, og vi har et tosifret antall dyktige oversettere i stallen.

Erfaringene mine gjennom 14 år som frilansoversetter formidler jeg videre gjennom gratismateriell og kurs, slik at du også kan finne ut hvordan du kan leve av å være frilansoversetter!

Jeg har de siste fire årene også skrevet og fått publisert et tresifret antall magasinartikler om reise, historie, ledelse, gründerskap og mye annet. Det har vært utrolig gøy! Men man rekker jo som kjent ikke alt...

For i tillegg til å være gründer er det nemlig bøker og bokskriving som står mitt hjerte aller nærmest.

Et av mine hovedmål fremover er derfor å skrive og utgi et tosifret antall bøker. Oh joy  🙂

Så i skjæringspunktet mellom alle disse tingene – ja, der er det aldri kjedelig å være. Og hvem vet hva som lurer rundt neste sving...?