Et enkelt spørsmål som jeg alltid har lurt på hvordan jeg skal svare på (hvor skal jeg begynne, liksom...)

Når man møter nye folk, åpner man stort sett alltid samtalen med å stille spørsmålet "Hva jobber du med, da?" Jeg synes det er synd at vi alltid skal definere oss ut fra hva vi jobber med, så jeg vil heller først kort fortelle deg hvem jeg er utenom jobb.

I ti år har jeg vært sammen med min greske ektemann – derav middelhavstemperaturen på diskusjonene i heimen til tider. Sammen har vi en helt herlig femåring, som har kort vei til barnehagen over gata. Jeg har kort vei til do – hjemmekontoret mitt er en ombygd sauna på 2 x 1 meter innenfor badet.

Jeg elsker bøker, spesielt krim! Rett og slett ELSKER det. Og historie. Strikking. Språk. Reising. Fotball. Og mat!! 🙂

MEN HVA JOBBER JEG MED? (enough already!)

Jeg har alltid jobbet med skriving, språk og kommunikasjon, helt siden jeg startet for meg selv som 25-åring. Det har vært en lang reise på gründer- og frilanslivets temmelig humpete, men whoohoooi så spennende landevei, og erfaringene spenner fra millionbedrift på den ene siden til personlig konkurs på den andre. Den som gir seg, er en lort.

I 2018, som førtiåring, bestemte jeg meg for å snu opp-ned på businessen min, som jeg hadde drevet i 16 år. Jeg sluttet rett og slett i mitt gamle firma og forlot både store prosjekter og en jevn strøm av jobber. Komfortsonen hadde blitt for komfortabel – og da trives jeg ikke så godt.

Fremover kommer jeg til å jobbe en god del med å inspirere gründere/frilansere gjennom bøker, foredrag og andre spennende prosjekter. Jeg skal også videreutvikle konseptet Lær å bli frilansoversetter som jeg startet for tre år siden. Rosinen i pølsa? Krimboka jeg skriver på. Nå kan du bare komme, 2019. Jeg er klar 🙂

Da jeg var på Krimfestivalen i Oslo i fjor, lovte jeg meg selv at jeg én dag skulle sitte på den scenen som utgitt forfatter og fortelle om Kripos-etterforsker og Svalbard/Finnmark-ekspert Leni Gaino og hennes verden! Og det SKAL jeg. Universet, fikk du med deg den?