Du? Jeg må fortelle det til noen … Jeg sa opp jobben i dag … Og det er din skyld!

“Du? Jeg må fortelle det til noen … Jeg sa opp jobben i dag … Og det er din skyld!”
 
Dette tikket inn på melding i morges, og jeg hoppa litt i stolen. Min skyld???
 
Men så så jeg at det var fra en av de tidligere deltakerne på kurset Lær å bli frilansoversetter, som hadde sagt opp jobben for å oversette på heltid. Sånt kan jeg ta skylda for 🙂
 
Det er rett og slett det herligste jeg vet om – at folk bestemmer seg for å jobbe for sin egen drøm i stedet for noen andres.

Det er egentlig det alt koker ned til – hvem sin drøm er det du investerer tiden og innsatsen din i?

Jo, men det krever jo mer å drive for seg selv enn det å ha en jobb, er ofte argumentet. Men guess what. Jeg jobber heller 60 timer i uken for egen drøm, enn 40 timer i uken for andres! Enkel matte, faktisk.

Men jeg skjønner at det er et vanskelig valg å ta, man forlater tross alt komfortsonen og tryggheten. Fast lønn. Feriepenger. Fire ukers ferie.

Slik kan du gjøre det litt lettere å ta steget fra fast jobb til egen sjef:

* Ta et år (eller mer) permisjon

Ved å ta permisjon, sier du ikke opp jobben din, du tar en pause fra den. Da har du tid til å bygge deg opp, skaffe kunder og få oppdrag. Uten å måtte “hoppe i det”. Skulle du ikke lykkes, kan du alltids gå tilbake til jobben din. Men ikke la dette bli en sovepute – bestem deg for at du ikke skal tilbake til jobben. Lat som om den muligheten ikke finnes!

* Bygg deg opp ved siden av jobben

Dette krever mer disiplin og planlegging – og fokus – fordi du har den faste jobben som tar tid. Derfor må du være effektiv og bruke tiden utenom jobb godt. Dette er ofte måten folk foretrekker å bygge opp businessen på – og når de har fått nok kunder og oppdrag til å si opp jobben, kan de sende ut sånne gladmeldinger som i tittelen på dette innlegget 🙂

* Finn flere bein å stå på

Det kan lønne seg å ha flere områder i businessen din, så du ikke er altfor sårbar. Mange av frilansoversetterne jeg har lært opp, jobber for eksempel også med magasinartikler, tekstoppdrag, webdesign, VA-tjenester og andre ting. Slik kan de prioritere de oppdragene som passer best. Mens andre igjen går all in og gir seg ikke før de kan jobbe fulltid på ett område.

 

Uansett hvordan du velger å gjøre det – velg drømmen din. Det er den verdt.

 

Jeg blir veldig glad for å høre dine tanker :)

Leave A Response

* Denotes Required Field