Struktur og system hemmer kreativiteten din!

Kanskje er du en av dem som tror at dette utsagnet stemmer? At struktur bare er for de kjedelige pedantene som har tellekanter på klærne og fargesorterte bøker i bokhylla?

Hvis du tenker det, bør du lese videre.

Vi lever i en verden som ligner lite på den våre besteforeldre hadde. Den gangen var det mye hardt arbeid, men livet var relativt ukomplisert. Informasjonen kom i passelige bolker, via brev i posten, lokalavisen, NRK (da TV-en kom, før det via nyhetene på radioen) og samtaler over en kaffekopp.

Ungene sprang og lekte i gatene eller på løkka, og de fleste hadde ordnet arbeidstid der de stemplet inn om morgenen og ut igjen om ettermiddagen.

I dag føles det som om vi står midt i en svak storm – hver dag.

Kanskje ikke alltid nok til å vippe oss helt av pinnen, men ille nok til at vi stadig kjenner på stress, travelhet og dårlig samvittighet. Vi blir bombardert av informasjon fra alle kanter, og dagene fylles til randen av aktiviteter og gjøremål.

Det kan føles som om vi er i ferd med å gå opp i limingen, rett og slett. Så hvordan bøter vi på dette?

Det er her god struktur og gode systemer kommer inn.

Kanskje vet du innerst inne at du kunne trengt bedre struktur for å få orden på ting. Men du er redd for å legge en demper på kreativiteten din. Dette argument er ganske vanlig blant oss kreative mennesker!

Men hva om du visste at god struktur ville gitt deg mer tid til det du egentlig har lyst å gjøre? At det ville gitt deg mer energi – kanskje ville du også sovet bedre om natta? Og at følelsen av oversikt og kontroll ville gitt deg mer peace of mind? Kort fortalt – god struktur kan gi deg enda mer rom til å være kreativ, siden alt annet er “tatt hånd om”.

Det er nemlig dette som er effektene av god struktur. Også for oss kreative!

Jeg blir veldig glad for å høre dine tanker :)

Leave A Response

* Denotes Required Field