Frihet – hva betyr det for deg?

Vi snakker ofte om “frihet” og hvor viktig det er. Men frihet betyr forskjellige ting, alt etter hvem du snakker med. Og jeg tror du tiltrekker deg MER frihet hvis du er tydelig på hva det betyr for akkurat deg.

Snakker du med en flyktning, handler frihet ofte om frihet fra noe. Frihet fra krig, grusomheter, redsel og frykt. Eller fra sult, usikkerhet, fortvilelse og død. Altså noe ganske annet enn det frihet betyr for de fleste av oss. Sånne ting tar de fleste av oss for gitt at vi slipper å deale med.

Alt etter hvilket bakteppe livet har gitt oss, verdsetter vi ulike ting.

For meg betyr frihet hovedsakelig tre ting:

  1. Økonomisk frihet. Frihet til å ta valg når det gjelder penger, uavhengig av størrelsen på lommeboka. Friheten til å kunne bestemme når jeg vil jobbe og med hva, ikke jobbe for pengenes skyld. Friheten til å kunne hjelpe de rundt meg når det trengs. Denne friheten er kanskje den viktigste for meg der jeg er nå i livet, og jeg tiltrekker litt mer av den hver dag 🙂 #notquitethereyet
  2. Tidsmessig frihet. Frihet til å kunne jobbe når jeg vil – og så mye jeg vil. Friheten til å velge hva jeg bruker tiden min på, og hva som er viktigst akkurat . Friheten til selv å bestemme hva som fortjener tiden min, og hva som ikke er så viktig. Denne har jeg jobbet hardt for, og det er nok denne friheten som har hjulpet meg opp de gangene jeg har truffet bakken litt for hardt.
  3. Stedsmessig frihet. Friheten til å velge hvor jeg vil bo. Det er derfor vi leier i stedet for å eie. Friheten til å selv velge det landet som til enhver tid føles mest riktig for oss som familie, ut fra der vi er i livet. Denne valgmuligheten har gitt meg tre år i Melbourne og ett år i England. Og to år i Alta 🙂 Friheten til å kunne jobbe hvor jeg vil, bare plugge i stikkontakten og sette i gang. Og friheten til å kunne reise og oppleve nye ting.

Alt nytt jeg vurderer her i livet, må oppfylle en eller helst flere av disse frihetene. Jeg sa nylig nei takk til et svært godt betalt oppdrag, fordi det tok for mye av tiden min og det krevde at jeg måtte være på et bestemt sted.

For deg kan det være helt motsatt – at du etter mange turbulente økonomiske år har funnet frihet i en fast jobb som gir deg ro i sjela. Husk at du ALDRI bør kopiere andres måte å tenke frihet på. Finn ut hva som er dine verdier, og naviger etter dem.

Hva er frihet for deg? 🙂

Jeg blir veldig glad for å høre dine tanker :)

Leave A Response

* Denotes Required Field